Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Πλούσιο φωτογραφικό ρεπορτάζ από τον αγώνα Κυπέλλου Βραχασίου με Ιεράπετρα 2014

  



















































Παραλίγο έμφραγμα!!

    


Αποφασισμένη για την ανατροπή μπήκε η Ιεράπετρα 2014, η οποία μέχρι το 16’ κέρδιζε με 0-2, αλλά η έλλειψη συγκέντρωση των επιθετικών της και ειδικά της άμυνας από το 38΄και μετά έσβησε το όνειρό των παικτών του Μανόλη Μυλωνάκη. 
Το δεύτερο μέρος είχε διαδικαστικό χαρακτήρα με τους Βραχασώτες ανατρέπουν το εις βάρους τους σκορ και να παίρνουν το εισιτήριο για την επόμενη φάση του κυπέλλου.

Πολύ δυνατά μπήκε η ομάδα της Ιεράπετρας στο πρώτο μέρος εκμεταλλευόμενη το μουδιασμένο ξεκίνημα των γηπεδούχων και την ψυχολογική άνεση που υπήρχε με το υπέρ τους 0-3 του πρώτου παιχνιδιού. Μόλις στο 5ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι μπήκαν μπροστά στο σκορ με το κοντινό σουτ του Μπόνια και στη συνέχεια ο Πετράκης Μ. στο 16’ με κοντινό πλασέ έκανε το 0-2, μετά από σέντρα του Δασκαλάκη από τα δεξιά. Από ‘κει και πέρα οι Γεραπετετρήτες θα μπορούσαν να πετύχουν άλλο ένα γκολ, αλλά η έλλειψη συγκέντρωσης των επιθετικών δεν κατάφεραν να φέρουν την ανατροπή. Στα τελευταία λεπτά του πρώτου 45λέπτου οι Βραχασώτες εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη της άμυνας των φιλοξενουμένων και κατάφεραν να φέρουν το παιχνίδι στα ίσα και συγκεκριμένα στο 38’ ο Σουλαδάκης με κοντινή κεφαλιά μείωσε σε 1-2 μετά από την εκτέλεση κόρνερ του Μεταξάρη. Ενώ, η ισοφάριση ήρθε δύο λεπτά αργότερα, όταν ο Μεταξαράκης εκμεταλλεύτηκε τη λάθος συνεννόηση του Μίσοβιτς με τον Αϊβαλάκη και πλάσαρε ανενόχλητος για το 2-2. Στα αξιοσημείωτα του πρώτου μέρους είχαμε το ακυρωθέν γκολ του Μπόνια στο 25’ ως οφσάιντ και το δοκάρι του Λαπίδη στο 37’.
Στο δεύτερο ημίχρονο οι «ασπρόμαυροι» πατούσαν καλύτερα μέσα στο γήπεδο, όπου μετά το 60’ εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο την κούραση του αντιπάλου και την υπέρ τους ψυχολογία. Νωρίτερα ο Αίβαλάκης αποσόβησε δύο γκολ με ωραίες επεμβάσεις (50’ και 57’), ενώ στο 66’ είχαμε εκ νέου δοκάρι με τον Λαπίδη. Το τελικό χτύπημα για την Ιεράπετρα 2014 ήρθε με τις δύο κόκκινες κάρτες των Ζαμπετάκη και Μπόνια στο 85’ και στο 87’, αφήνοντας την ομάδα με εννιά παίκτες. Το τελικό 3-2 έγινε στο 92’, όταν ο Μεταξαράκης πάσαρε στον Παπουτσάκη με τον τελευταίο να πλασάρει εύστοχα από κοντινό σημείο.



5’ Ο Μπόνιας σε θέση βολής και με ωραίο ευθύβολο σουτ άνοιξε το σκορ.
6’ Μπαλιά στην πλάτη της άμυνας, όμως ο Αϊβαλάκης πρόλαβε τον απερχόμενο Πατούνα Ν.
8’ Σέντρα από τα δεξιά από τον Κυριακάκη, ο Πατούνας από κοντά έπιασε την κεφαλιά στέλνοντας τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια.
9’ Ο Μπόνιας σε τετ-α-τετ με τον Αντωνάκη, πλάσαρε βγάζοντας τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι
16’ Με κοντινό πλασέ ο Πετράκης έκανε το 0-2, μετά από σέντρα του Δασκαλάκη από τα δεξιά
23’ Σουτ από το ύψος της περιοχής από το Μεταξάρη, η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το δοκάρι του Αϊβαλάκη
25’ Ακυρωθέν γκολ από τον κύριο Αδαμάκη, καταλογίζοντας ως οφσάιντ τον Μπόνια
35’ Ο Λειβαδίτης με σωτήριο τάκλιν πρόλαβε τον Μπόνια, ο οποίος βρισκόταν σε θέση βολής
37’ Σουτ του Λαπίδη από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, με τη μπάλα να καταλήγει στο δεξί δοκάρι και στη συνέχεια άουτ.
38’ Από κόρνερ του Μεταξάρη, ο Σουλαδάκης έπιασε κοντινή κεφαλιά μειώνοντας σε 1-2
40’ Λάθος εκτίμηση της φάσης από τον Αϊβαλάκη και τον Μίσοβιτς με τον Μεταξάρη και Μεταξαράκη να πιέζουν, με τον τελευταίο να κερδίζει τη μπάλα και στη συνέχεια πλάσαρε ανενόχλητος για το 2-2.
50’ Μεγάλη μπαλιά του Κυριακάκη στην πλάτη της άμυνας της Ιεράπετρας 2014 για τον Μελισουργό, ο οποίος ανενόχλητος πλάσαρε, αλλά ο Αϊβαλάκης τον νίκησε κρατώντας το 2-2
57’ Ωραία μπάσα του Λαπίδη μέσα στην περιοχή, με τον Μεταξάρη να πλασάρει, αλλά ο Αϊβαλάκης είπε για άλλη μια φορά «όχι».
66’ Ατομική ενέργεια του Λαπίδη και με έξυπνο πλασέ, η μπάλα κατέληξε για δεύτερη φορά στο δεξί δοκάρι και άουτ.
84’ Φάουλ του Μιχελινάκη από το ύψος της περιοχής ο Ζαμπετάκης από κοντά πλάσαρε, αλλά ο Αντωνάκης απόκρουσε σταθερά.

90’ +2’ Ο Παπουτσάκης με ωραίο πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 3-2, μετά από πάσα του Μεταξαράκη.
90’ +3’ Πλασέ από τον Μεταξαράκη με τον Αϊβαλάκη να αποκρούει σωτήρια σε κόρνερ.

Βραχάσι (Ίωνας Περάκης): Αντωνάκης, Μπέρκοβιτς, Λειβαδίτης, Μελισσουργός, Μεταξαράκης, Κυριακάκης, Βιδάλης, Σουλαδάκης (53’ Μπαγορδάκης), Μεταξάρης (58’ Παπουτσάκης), Λαπίδης (83’ Πουλής), Πατούνας

ΑΣΙ (Μανώλης Μυλωνάκης): Αϊβαλάκης, Βερυκοκάκης (71’ Πετράκης Αλ.), Μιχελινάκης, Πετράκης Εμμ., Δασκαλάκης, Ζαμπετάκης, Μίσοβιτς, Μιρέα, Τσιριντάνης (61’ Παπαδάκης), Πετασάκης, Μπόνιας